Recepty pro vaši inspiraci

Inspirujte se recepty s produkty Rio Mare zde, případně navštivte www.riomare.cz nebo www.facebook.com/RioMareCesko.

Přejeme vám mnoho skvělých gastronomických zážitků!

BRUSCHETTA

Použitý produkt

Tuňák Rio Mare s citronem a černým pepřem

Tuňák Rio Mare s citronem a černým pepřem, bazalkové pesto, kumato

Potřebné suroviny na 4 porce:

Tuňák Rio Mare s citronem a černým pepřem (4x 80 g)
Ciabatta nebo tomatová bageta 8 plátků
Rajče keřík (Kumato) 4 ks
Keříková rajská jablka 4 ks
Červená cibule 2 ks
Bazalkové pesto (Mutti)
Květy kapar 8 ks
Sušená rajčata 8 ks
Česnek 2 stroužky
Tymián 1 stvol
Olivový olej 1 pol. lžíce

Postup:

1, Jednotlivé plátky bagety nebo Ciabatty pokapeme olivovým olejem a opečeme na předem zahřáté pánvi z obou stran dozlatova.
2, Jednotlivá rajská jablka rozřízneme na čtvrtiny a odřízneme jadřinec. Poté nakrájíme na menší kostičky.
3, Česnek nakrájíme společně se sušenými rajčaty a červenou cibulí najemno. Takto připravený základ na Bruschettu orestujeme na předem zahřáté pánvi.
4, Přidáme citronového tuňáka, nakrájená rajská jablka na kostičky a květy kapar. Celou směs důkladně promícháme.
5, Opečenou Ciabattu, potřeme bazalkový pestem a postupně na jednotlivé plátky vrstvíme předem připravenou směs s citronovým tuňákem.

Servírování:

Před konzumací Bruschettu dozdobíme lístky bazalky a pokapeme olivovým olejem.

PLNĚNÁ RAJČATA

Použitý produkt

Tuňák Rio Mare v olivovém oleji

Tuňák v olivovém oleji, Basmati rýže, piniové ořechy

Potřebné suroviny na 4 porce:

Tuňák Rio Mare v olivovém oleji (4x 80 g)
Vařená Basmati rýže 4 hrsti (160 g)
Šalotka 2 ks
Oloupané masité rajské jablko 4 ks
Česnek 2 stroužky
Sterilizované černé fazole 4 pol. lžíce
Sterilizovaná cizrna 4 pol. lžíce
Sterilizované bílé fazole 4 pol. lžíce
Loupané sójové boby (Edamame) 4 pol. lžíce
Piniové ořechy 2 pol. lžíce
Strouhaný parmezán 4 pol. lžíce
Kůra z jednoho citronu
Najemno nakrájená listová petržel 4 pol. lžíce
Olivový olej 4 pol. lžíce
Sůl, pepř na dochucení

Postup:

1, Oloupaná rajská jablka nejprve vydlabeme a vložíme do pečícího pekáče. Rajská jablka zevnitř osolíme a opepříme.
2, Na předem zahřátou pánev nalijeme olivový olej, na kterém orestujeme česnek, společně s tuňákem v olivovém oleji.
3, Do takto připraveného základu postupně přidáváme odkapané bílé a černé fazole, sójové boby, cizrnu, piniové ořechy a předem vařenou Basmati rýži.
4, Připravenou náplň důkladně promícháme, osolíme a opepříme drceným pepřem, provoníme nastrouhanou kůrou z citronu a zastrouháme parmezánem.
5, Směs postupně plníme do předem připravených rajských jablek.
6, Naplněná rajská jablka vložíme do předem zahřáté trouby. Pečeme 5 min při 160°C.

Servírování:

Gratinovaná rajská jablka před servírováním pokapeme olivovým olejem a pro intenzivnější aroma nastrouháme čerstvou citronovou kůru.

ŠPAGETY

Použitý produkt

Tuňák Rio Mare v olivovém oleji s italskou chilli papričkou

Artyčoky, tuňák s chilli papričkou, tomatové pesto, rukola

Potřebné suroviny na 4 porce:

Tuňák Rio Mare v olivovém oleji s italskou chilli papričkou (4x 80 g)
Špagety Rummo 1 bal.
Česnek 4 stroužky
Polosušená rajčata 4 pol. lžíce
Olivový olej 4 pol. lžíce
Marinované artyčoky 16 ks
Očištěné grilované papriky
Zelené olivy 4 pol. lžíce
Tomatové pesto 4 pol. lžíce
Tomatové peláty (Mutti)
Rybí vývar 4 dcl
Bílé víno 2 dcl
Máslo 4 pol. lžíce
Rukola 1 svazek
Kapary
Parmezán 4 pol. lžíce
Kůra z jednoho citronu
Sůl, pepř, chilli papričky na dochucení

Postup:

1, Do vroucí osolené vody vložíme celé balení špaget Rummo, lehce promícháme, aby se nám špagety neslepily. Vaříme max. 8 minut.
2, Na předem zahřátou pánev nalijeme olivový olej, přidáme překrájený česnek, který lehce zkonfitujeme.
3, Na orestovaný česnek postupně přidáme chilli tuňáka, zelené olivy, překrájené grilované papriky, marinované artyčoky a polosušená rajčata.
4, Do takto připraveného základu na špagety vložíme tomatové pesto a rajčatové peláty. Vše důkladně promícháme a podlijeme bílým vínem a rybím vývarem.
5, Celý základ necháme 4 minuty provářet. Po provaření přidáme předem vařené špagety a na zjemnění máslo.
6, Špagety důkladně před servírováním promícháme v krémovou konzistenci. Podle chuti přisolíme nebo opepříme drceným pepřem.

Servírování:

Krémové špagety stočíme pinzetou na mělký talíř, dozdobíme snítkami rukoly a královskými kapary. Před konzumací na špagety nastrouháme parmezán a citronovou kůru. Popřípadě pro intenzivnější chuť můžeme přiostřit čerstvými chilli papričkami.